23 DECEMBER 2016, IL PRO-SECCO. PER I TUOI MIGLIORI BRINDISI.

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IL PRO-SECCO. PER I TUOI MIGLIORI BRINDISI.

L’Extra Brut, il suo sapore secco e deciso lo rendono inconfondibile e non si piò che amarlo, è grazie alla sua Secchezza e il suo residuo zuccherino finale compreso tra 0 e 6 grammi/litro che lo rendono diverso da tutti gli altri prosecco.

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08 JULY 2016, LA FRESCHEZZA DELLE BOLLICINE È IL SOLE DELL’ESTATE

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LA FRESCHEZZA DELLE BOLLICINE
È IL SOLE DELL’ESTATE

Sorseggiare le bollicine durante il pasto.
Il Prosecco va servito ad una temperatura di 6°C circa ed è perfetto come aperitivo o da abbinare a diversi piatti. Con l’arrivo dell’estate inoltre, è l’accompagnamento perfetto per cibi leggeri, adatti alle temperature più calde.

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07 APRIL VINITALY 2016, SOMETHING NEW IN THE AIR

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VINITALY 2016, SOMETHING NEW IN THE AIR

Since 1967 with “Le giornate del vino italiano” (The Italian wine days) at Palazzo Gran Guardia, becoming Vinitaly in 1971, Verona has been the most important window on the nation’s winemaking. The latest edition will play host, as always, to the highest-level producers, offering exclusive products, dedicated to the refined tastes of the true enthusiasts of the sector.

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07 APRIL VINITALY 2016, THIS IS NOT DEJA VU THIS IS AN EXTRA BRUT

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THIS IS NOT DEJA VU, THIS IS AN EXTRA BRUT

Straw yellow in color, green highlights and a lively perlage are the typical qualities of Prosecco Extra Brut. It is the dryness, and the final residual sugar between 0 and 6 grams/liter, which emphasize the clear difference from other Proseccos, previously divided into Extra Dry, Dry and Brut.

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06 APRIL 2016, BORN “BRUT”

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BORN “BRUT”

The wine with sediment, in French “sur lie” is a Prosecco made according to the old-fashioned method, back when machinery for making sparkling wines did not exist. The sur lie wine, is typical of the queens of Nantes, where Muscadet is produced, a dry white wine with a light carbonation.

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